Зрелостници София

МАТЕМАТИКА

ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ 

ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИ И

КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

 

Защо да предпочетете обучение при ПЛАМЕН РУМПАЛОВ?

 • Доказана резултатност – всички наши курсисти и ученици успяват на 100%.
 • Доказан професионализъм – обучението е лично от Пламен Румпалов.
 • Гарантиран оригинален индивидуален подход към всеки един курсист.
 • Най-изгодните цени в целия регион. Възможност за разсрочено плащане.
 • Големи отстъпки и различни подаръци. Прекрасна атмосфера и комфорт.
 • Тук са разработени и успешно прилагани уникални техники за поддържане на устойчиво внимание по време на час.
 • Занятията протичат като „мозъчна атака”.
 • Учи се много. Тук всъщност ще ви научим как да учите.
 • Пламен Румпалов е най-добрия тренажор за формиране на умения за преборване на трудностите и каляване волята за победа.
 • Тук ще помогнем на всеки да преодолее характерната за възрастта разконцентрираност, мързел, неспособност да се поддържа устойчиво внимание и ще научим желаещите как да мислят логично, бързо и хитро.

 Как се осъществява? 

Това са индивидуални уроци в самостоятелна форма или групова работа с до четирима курсисти. 

За кого е този курс и какво представлява?

Предлаганият вариант ще бъде полезен на всички зрелостници и кандидат-студенти, които са решили да положат матура или изпит по математика и да кандидатстват за различни специалности в университети и колежи (39 от университетите в България приемат с матура или изпит по математика). Курсът ще бъде полезен и на всички кандидат-студенти, които няма да държат изпит у нас, но са решили да учат в чужбина, където нивото на знанията по математика трябва да е достатъчно високо.

В последните години има драстично разминаване между преподавания в училище материал и този, който се изисква от бъдещите студенти в наши или чужди университети. На този курс ще се научите как да учите, защото в училище в последните години сте отвикнали да го правите.

Целта на този курс е да систематизира всичко, което е нужно за успешното справяне по математика. Започва се отначало, без прескачане, ще се преподава напълно всяка отделна тема с обяснения на теория, възлови моменти и алгоритми за решаване на задачите. Ще се акцентира върху тънкостите, хитростите, прийомите, ще се показват различни варианти за решения, ще се усвоят допълнителни техники, с които да се преодоляват лесно различните типове изпити и задачи. В час ще се решават много тестове и задачи, но ще се задават и много за домашна работа и самостоятелно решаване, ще има ежеседмичен и месечен контрол на наученото. Не е от значение началното ниво на курсистите, важно е тяхното желание за качествена и сериозна работа. Има възможности за консултации и индивидуална работа с всеки курсист при трудности в усвояването на материала.

Добре е  да се отбележи, че навсякъде, където се кандидатства с изпити или матура по математика, в първите курсове се изучават много дисциплини по математика, а преодоляването им без солидни знания от математиката в средното училище почти е невъзможно. Този курс ще ви помогне не само да станете студенти, но и да имате най-добрата основа и да положите успешно изпитите си по висша математика.

Само в  СУ и УАСГ се запазва форматът на старите изпити – не под формата на тест, а с писането на подробни и логически обяснения на всяка стъпка от решението на задачите. Това са и двата най-трудни в България изпита по математика. Трудни, но напълно преодолими за подготвените със специфичните критерии и изисквания към тях. Курсът ще подготви курсистите с всички хитрости, прийоми и нужни знания, за да се преодолеят конкурсните бариери, ще се покажат различни варианти за решаване на по-трудни и нестандартни задачи, такива, каквито са част от изпитните теми в тези университети. Ще се изучи цялото допълнително учебно съдържание, ще се решават много задачи и примери, ще се задават много домашни работи. 

След изучаването на основния материал, през месеците февруари – май се предлага систематизиран преговор на наученото и решаване на специфични тестове и изпитни варианти, съобразно желанията за кандидатстване на всеки един курсист, ще се даде възможност на всеки да се пробва в реални изпитни ситуации. По този начин ще се изгради ясна представа за нужните знания за всеки университет, ще се получи психологическата настройка за разпределяне на времето, тънкостите за работа с отделните видове тестове, ще се усвоят спецификите и при нужда ще се попълнят пропуските в подготовката. Могат да се предоставят изпитни и примерни варианти за абсолютно всички университети у нас.

До сега няма курсист, който да е посещавал занятия при Пламен Румпалов и да не е успял да се справи успешно с изпитите или матурата по математика. Традицията повелява, че за последните над 25 години всеки един може да успее и да научи за цял живот математиката.

БОНУСИ: безплатно ежеседмично проверяване на всяка домашна работа, точна оценка на наученото, безплатно провеждане на пробни изпити по критериите на матурите или различните университети, 

 

Цена за занятие от 90 минути (два учебни часа):

индивидуално с един курсист - 120  ЛЕВА;

група от двама курсисти - по 65 лева на курсист;

група от трима курсисти - по 45 лева на курсист;

група от четирима курсисти - по 35 лева на курсист.

 

За помощни материали, тестове, изпитни варианти и различни видове помагала – 30 лева, платими при записването.

 ВЛЕЗТЕ В СВЕТА НА ЕЛИТА

През 1992 година беше създаден УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАМЕН РУМПАЛОВ”  и оттогава той се счита за еталон за качествено образование и 100% успеваемост на всички курсисти. През учебните зали са преминали над 4330 младежи, които успешно се реализираха в живота и постигнаха мечтите си. От всички курсисти средно 73% получиха отлични оценки, а над 91% влязоха още на първо класиране по желаните специалности. Имаме класирани в първата десетка на почти всички най-предпочитани университети и висши училища. 

Кажете на своите приятели. Очакваме ви.

ВИЕ НЕ СТЕ КОЙ ДА Е, ЗА ДА ИЗБЕРЕТЕ КАКВО ДА Е!

 ПРИ ПЛАМЕН РУМПАЛОВ НЯМА НЕУСПЕЛИ И НЕМОЖЕЩИ

 ТУК ВСЕКИ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ОТ НУЛАТА И ДА СТАНЕ ОТЛИЧНИК ПО МАТЕМАТИКА.

ПОСЛАНИЕ ОТ ПЛАМЕН РУМПАЛОВ

ОБМИСЛИ ДОБРЕ, ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕШ ВАЖНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ЗАПИШЕШ ЛИ НА КУРС ПО МАТЕМАТИКА

 • Математиката е наука като всички останали дисциплини. Ето защо категорично твърдя, че тя може да се научи от всеки един. Напълно погрешно е схващането, че на някого просто не му е дадено да я разбира. Като една от основните науки, всичко в нея е точно и ако човек научи правилата и закономерностите, то той завинаги ще остане в плен на науката. А по този начин ще има смелостта да проумее всичко в нашия живот, защото математиката е ключ към цялото човешко познание.
 • Предлаганата програма на обучение в курсовете по математика е за всички, независимо дали обичат или не математиката, и съдържа абсолютно всичко, което трябва да се знае от училищния курс за отличното представяне на матури, изпити, конкурси и олимпиади.
 • На тези, които сами имат желание да се занимават с математика, ще предложа система и начин за пълноценно и бързо усвояване и напредване. На тези, които имат определени страхове или смятат, че знанията им са хаотични и разхвърлени – ще предложа нов подход в овладяването и приемането на философията на математиката и те много бързо ще разберат, че тя не е студен и неразбираем свят от цифри, сухи теореми и формули, а нещо толкова лесно и приятно, както например боравенето с дистанционното на телевизора.
 • От 1992 година насам, през учебния център са преминали над 4330 курсисти, които успешно се реализираха в живота. Някои от тях станаха инженери, архитекти, дизайнери, моделиери, еколози, програмисти, компютърни или телекомуникационни  специалисти, икономисти, финансисти, банкери, мениджъри, дегустатори,  летци, авиоспециалисти и ръководител – полети, капитани на кораби, учители, военни и полицейски служители. Мнозина завършиха магистърски и докторски степени в престижни български и световни университети. Но всички те и до днес са мои приятели, защото успяха и се справиха благодарение на това, че повярваха в мен и в тази програма по математика. Няма по-голяма награда от това, да видиш, че си помогнал за постигането на една мечта и последвалия успех в живота на дадения човек. Точно заради това смятам, че и през тази година ще помогна на много талантливи и умни деца да намерят верния път за постигане на желаната цел. Довери ми се и ти и заедно ще покорим върховете на науката!
 • С математика се кандидатства в 39 от всички университети в България. За всички основни специалности приемният изпит е по математика. С математика се приема за близо 37% от всички обявени места. С две думи – шансовете да се реализираш и да успееш са много големи, но трябва да си уверен, че това е твоето желание и точно това искаш да правиш в живота през следващите 30 – 40 години. А отговорността, млади човече, за това е само твоя и на никой друг.
 • Най-важната първа стъпка от твоя страна е да седнеш сериозно и да изясниш със самия себе си какво точно желаеш да постигнеш в живота си. Като какъв се виждаш занапред. И, моля те, подходи изключително сериозно към този въпрос. Правилното му решаване сега ще ти спести една камара неприятности и обърканости в бъдеще. От опита ми на преподавател мога да кажа, че близо 90% от студентите в дадена специалност не са си на мястото, попаднали са случайно, само и само да бъдат студенти някъде. Но такива студенти стават и посредствени специалисти, без нужните знания и опит. Какво да очакваш от един тройкаджия? Такива хора никога не се реализират след това по специалността си, просто защото имат такава в дипломата си, но не и в мозъка си. Не се води от максимата какво ще ти кажат околните или какво са направили другите около теб. Ти си индивидуална личност и няма защо да се водиш по акъла и желанията на околните. А и не винаги тяхното мнение е дадено чистосърдечно и лоялно. Не забравяй и за многото човешка злоба и завист. Затова може би трябва да се довериш само на най-близките си – на своето семейство, но избора непременно направи сам.
 • Нека не се ръководиш от това, къде приемат най-лесно, или къде местата са най-много, или къде изкарването на образованието е с най-малко зор. Това всичко е просто несериозно. Нека основното ти ръководене в избора да бъде твоето собствено желание за бъдещата ти реализация. Колкото и трудно да приемат в желаната от теб специалност, не бива да се разочароваш или притесняваш. Помни: всичко е възможно в този живот. Просто невъзможното отнема малко повече време и енергия. Така че, колкото и трудно да ти се вижда осъществяването на твоето желание, не се отказвай и не слагай спирачки пред себе си. Вземи важното решение какво точно желаеш, и направи нужното да го постигнеш.
 • След като един път си решил къде точно ще кандидатстваш, то трябва да мобилизираш цялата си воля, за да постигнеш намисленото. И не си въобразявай, че пътят е лесен.
 • Конкурсният изпит по математика в повечето университети няма нищо общо с математиката, която си учил в училище. Дори героите от ПМГ трудно биха се справили с конкурсните изпити, а какво да говоря за останалите. Просто в последните години настъпи определен срив между изучаваното в училище и изискваното по изпитите. Този срив се задълбочава и затова средно около 20 – 25 % от всички явили се на изпити през последните години изкарват оценка Слаб 2, а това наистина е проблем.
 • Трябва много добре да проумееш, че математиката е наука като всички останали и тя трябва да се учи.
 • Ако се запишеш на курсовете, които предлагам няма да разчитам на никакви знания до момента. Не се притеснявам нито кой къде е учил, нито как е учил. Смело твърдя, че можем да започнем от нулата и с много солидни темпове да изучим целия необходим материал, който да ни помогне в преодоляването на изпитната бариера. Но говоря за сериозно учене. Седмично занятията ни ще са от 6 (или повече) учебни часа, но ако ти не отделяш поне още толкова вкъщи за упражнение и усвояване на знанията – все едно нищо няма да постигнеш. А това практически означава, че средно дневно трябва да намираш около 1-1,5 часа за учене и упражнение. Това неминуемо води до определена промяна в твоя досегашен начин на живот. Със сигурност ще се лишиш от нещо – може би ще намалиш гледането на телевизия, стоенето пред компютъра, излизанията и сбирките с приятели и приятелки, дори любовта през този период може да се окаже пречка за доброто ти представяне. Мислиш ли, че ще можеш да жертваш тези неща, за да можеш да наваксаш пропуските по математика? Защото ако не си готов за тези жертви, ти просто не ми трябваш на моите курсове. Още повече, че това са занятия срещу заплащане, а парите най-вероятно все още са от твоите родители. Не ми се сърди, че може би те засягам, не е това моята цел. Просто искам да си предварително наясно с това, което можеш да очакваш от курсовете.
 • По време на занятията ще изучим и припомним всички основни и важни теореми, идеи, хватки и нестандартности, с които да се справиш на изпитите. Можеш да питаш за всичко неясно, притеснения и срамове по време на занятия не ми трябват. Всяка седмица занятията ще завършват с домашна работа и аз ще държа ти да седнеш сериозно през седмицата и да се опиташ да я решиш. Може би в началото ще ти бъде много трудно – докато си пречупиш мисленето и добиеш рутина в решаването, но после нещата ще стават по-лесни. Важното е да разбереш, че трябва всяка седмица да учиш сериозно и да няма пропуски в подготовката ти. Сам знаеш, че само едно нещо да прескочиш, и в математиката може да се окаже фатално за разбирането на следващото. Пак да попитам – готов ли си за това?
 • Гарантирам, че всичко, което е нужно за справянето с изпитите, целият материал от конспектите – ще бъде изучен. Няма да прескочим нито един раздел или въпрос. Гаранция за това са 100% успелите курсисти от предходните години. До сега нямам нито един курсист, изкарал напълно курса по математика при мен и който да не е успял на изпит или прием в университет.
 • Всички университети въведоха предварителни изпити. Те се провеждат в периода 1 март – 15 май и затова предлагам по-интензивно учене и привършване на целия материал до началото на март. За да могат да улегнат всички факти и знания, след това ще започнем да решаваме много примерни тестове и варианти за изпити за съответните университети или матури и ще направим по няколко пробни изпита, за да може да се преодолее и психическия стрес от изпитите, както и да доизпипаме всички изисквания на съответните университети. 
 • Искам да обмислиш добре всичко това и само ако наистина проумяваш сериозността на това, което те чака, да се запишеш в курсовете.
 • На крачка си от първия голям успех – да вземеш решение и да започнеш сериозно учене.